Mikkel Skorpen

Den lyriske tenoren Mikkel Skorpen (født 1990) frå Tretten studerte klassisk sang ved ArtEZ Hogeschool voor de kunsten i Zwolle i Nederland og fullførte sin mastergrad ved Operahøgskolen i Oslo (KHiO).

I 2012 vann Skorpen «MUSICO liedkonkurranse» i Amsterdam, og mottok i 2015 Erling Kroghs Sangerlegat. Sesongen 2015/16 var han del av operastudioet ved Opera National de Lyon, der han mellom anna sang rolla som Dr. S i Michael Nymans The Man Who Mistook His Wife For A Hat.

Våren 2018 debuterte Skorpen ved Den Norske Opera & Ballett (DNO&B) då han lærte rolla og hoppa inn som Arturo i Lucia di Lammermoor same dag som forestillinga. Sesongen 2018/19 vart han engasjert som solistpraktikant ved DNO&B, og sang mellom anna rollen som Tsjaplitskij i Spar Dame av Tsjajkovskij og Arthur Jones i Billy Budd av Britten.

Sesongen 2020/21 sang Skorpen med Ringsakeroperaen, og hadde og rolla som Funiculi i skuleforestillinga “Funiculi og Funicula – en operafabel” i samarbeid med DNO&B.

Sesongen 2021/22 tolka Skorpen rolla som Merkur i Den Norske Opera & Balletts nye versjon av Offenbachs Orfeus i Underverdenen, med Vidar Magnussen som regissør.

Våren 2022 gjesta Mikkel Skorpen Bergen Nasjonale Opera som klesdesignaren og tv-kjendisen Sylvester i Den glade enke 2.0.