Viewpoint Snøhetta – Dovre

Utsiktspaviljongen ved Hjerkinn har blitt en verdensattraksjon på linje med den storslåtte utsikten mot nasjonalfjellet med samme navn. Bygningen – kåret til “årets bygning i verden” – er oppført som en boks av stål, med en stor glassflate mot Snøhettamassivet i nord, og en organisk og bølgende form av massivt tre mot sør. Bygget nås etter 20 minutters gange fra parkeringsplassen ved Tverrfjellet.

Ingunn Hagen og Ola Jordhøy

Ola Jordhøy og Ingunn Hagen er vertskap. Til daglig driver vi konsulentselskapet Steg for Steg DA og gården på Lesja. Vi veileder organisasjoner og personer til bedre kommunikasjon og samhandling. Vi er begge kulturinteresserte og Ingunn har lang erfaring med samarbeid mellom kultur og næringsliv.

Mat & Drikke

Det blir fingermat basert på lokale råvarer med litt å drikke til.

Konserter

ÅPNINGSKONSERT: Trondheimsolistene Kvartett // Ingeborg Dalheim // Gunnhild Tønder

Viewpoint Snøhetta – Dovre
09 oktober

Les mer
Utsolgt

Veibeskrivelse

Norsk villreinsenter Nord på Hjerkinn ligger omtrent på det høyeste punktet langs E6 over Dovrefjell. Hit kommer du med tog, buss, bil eller til fots. Villreinsenteret ligger midt mellom E6 og Hjerkinn stasjon (se kartet lengre ned på sida), og parkeringsplassen til viewpoint SNØHETTA ligger 1,5 km nordvest for villreinsenteret i luftlinje.

Bil: Fra E6, ta av mot “Hjerkinn stasjon”, og sving til høyre i første kryss, følg denne vegen i 2km. Med andre ord: følg de brune “utkikkspunktskilta” til “viewpoint SNØHETTA”.

Fra nord: Hjerkinn ligger 17 mil sør for Trondheim, og 5 mil sør for Oppdal sentrum.
Fra sør: 35 mil nord for Oslo, og 3 mil nord for Dombås sentrum.
Fra øst: 3 mil vest for Folldal sentrum.

Fly: De nærmeste større flyplassene er Trondheim Lufthavn Værnes (ca 20 mil nord) og Oslo Lufthavn Gardermoen (ca 31 mil sør).

Tog: NSB har opp til 4 daglige avganger (avhengig av ukedag) fra både nord og sør, som stopper på Hjerkinn stasjon.

Buss: Fra Trondheim kan du ta Fjordekspressen med Nor-way bussekspress til Hjerkinn.
Trønderbilene kjører strekningen Tynset-Alvdal-Folldal-Hjerkinn. Ring ruteopplsyningen på tlf: 177 eller se opplandstrafikk.no for mer info.